Skoči na glavno vsebino

TEDEN PISANJA Z ROKO 2022

Čas, ki ga trenutno živimo, nas je prisilil v uporabo digitalne tehnologije, pri čemer vedno manj uporabljamo pisalo in papir, vendar se učenci in učitelji zavedamo, da je pisanje z roko zelo pomembno, saj pozitivno vpliva na naš spomin, učenje, kreativnost in pozornost, naši možgani pa delujejo bolj celovito.

Zato smo se tudi letos zopet z veseljem odzvali projektu »Teden pisanja z roko 2022«, ki ga je Društvo Radi pišemo z roko organiziralo že sedmič. Tokrat je projekt potekal kar cel mesec, in sicer od 17. januarja do 11. februarja 2022. V letošnjem šolskem letu se je vključilo rekordnih 321 šol in drugih ustanov s prek 50.000 udeleženci. Teden pisanja z roko so s svojimi rokopisi podprle tri ugledne osebnosti, ki podpirajo ohranjanje pisanja z roko: pisatelj Tadej Golob, olimpijska zmagovalka Janja Garnbret in igralka Mojca Fatur.

Letošnja osrednja tema je bila Pišem z roko, ker…

… in tako so nastali zanimivi zapisi v slovenskem, madžarskem, nemškem in angleškem jeziku.

Naše ugotovitve ob koncu projekta so sledeče: pisava vsakega posameznika je izvirna in neponovljiva, je ogledalo človekovih lastnosti in sposobnosti, zato bodimo ponosi nanjo ter jo negujmo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost