Kontakt:02/578-84-30
 

Tradicionalni slovenski zajtrk – Hagyományos szlovén reggeli

Tradicionalni slovenski zajtrk – Hagyományos szlovén reggeli 15.novembra smo se zbrali malo bolj zgodaj v šolski jedilnici, da smo skupaj zajtrkovali in tako poudarili, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Z zajtrkom oskrbimo naše telo, po zasluženem počitku, s pomembnimi hranilnimi snovmi in energijo, ki so ključni za uspešen del dneva.

Tradicionalni slovenski zajtrk je projekt, ki nas opominja o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da začnemo dan z zdravim zajtrkom. Poseben pomen ima pri tem domača, lokalno pridelana hrana slovenskega porekla. Zajtrkovali smo izrecno v Sloveniji pridelano hrano: kruh, maslo, med, mleko, jabolko. Še posebej je bil domač med, ki so ga pridelale čebele iz našega okolja, pridni čebelarji pa so nam ga dostavili na mize.

Projekt so podprli tudi naši gostje g. župan Marjan Kardinar s člani svoje uprave in Čebelarsko društvo Kobilje Dobrovnik. Z medom in svojo prisotnostjo nas je počastil tudi predsednik Čebelarskega društva Stanko Gregorc in član ČD Matej Kolenc.

 

Vajas-mézes kenyér, tej és alma. Ezek a hagyományos szlovén reggeli hozzávalói. Ezeket az ételeket Szlovéniában termelték meg. A projekt célja a helyi, minőséges élelmiszerek fogyasztásának fontossága, valamint az egészséges táplálkozásra és életmódra való nevelés.

Kezdjük tehát a napot reggelével. Így teljes energiával tudjuk síkeressen folytatni a nap folyamát.

 

Agata Horvat