Skoči na glavno vsebino

»Noč knjige«

V sredo, 29. maja 2024, smo na naši šoli doživeli čaroben večer, posvečen praznovanju ljubezni do knjig in branja.

Večer smo začeli z druženjem ob pripravi večerje. Ta uvodni del dogodka je bil odličen uvod v večer, saj je ustvaril sproščeno in prijateljsko vzdušje.

Po večerji smo se odpravili na šolsko dvorišče in se lotili reševanja ugank. Vsak učenec je prejel namig, ki ga je vodil do uganke, ki jo je moral rešiti.

Ko je padel mrak, smo se odpravili na opazovanje neba. Pod vodstvom učitelja Ladislava Solariča smo s pomočjo teleskopa opazovali zvezde in ozvezdja. Učenci so bili navdušeni nad lepotami nočnega neba in so z zanimanjem poslušali razlage o različnih zvezdah in planetih. Opazovanje neba je bilo posebno doživetje, ki je učencem omogočilo, da so se povezali z naravo in vesoljem.

Za zaključek večera smo se zbrali v razredu, kjer smo brali odlomke iz knjige Mali princ avtorja Antoina de Saint-Exupéryja. Učenci so z občutkom brali najlepše odlomke iz te čudovite knjige, ki nas je popeljala v svet modrosti in čarobnosti.

Nato smo se v poznih nočnih urah zbrali v telovadnici, kjer smo ob branju svojih najljubših knjig nežno zdrsnili v svet sanj.

Dogodek »Noč knjige« je bil uspešen in nepozaben. Upamo, da bo »Noč knjige« postala stalnica v naši šoli, kjer bomo še naprej spodbujali ljubezen do branja in bogatili našo literarno kulturo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost