Skoči na glavno vsebino

Duševno zdravje otrok in mladostnikov

V tednu otroka smo za celotno šolo organizirali dan dejavnosti na temo duševno zdravje. Od 1-4. razreda so učenci prve dve uri si ogledali nekaj posnetkov glede čustev, na katera so potem tematsko risali. Nato so tretjo uro šli v telovadnico na razne igre čustvenega razvoja, četrto uro pa so eno izmed zgodb, ki so jo spoznali tudi dramatizirali in prestavili drugemu razredu.
Višji razredi, od 5. do 9. so prvo uro spoznali »TOM telefon«, nato drugo in tretjo uro šli v telovadnico in se igrali igre čustvenega razvoja (Oris duše, »Körvonal«, »Érzelmek birodalma«, »Vak vezet világtalant«, Nedokončani stavki…, Čustva na sliko, »Tulajdonságbolt«, Želje in bojazni). Četrto uro so skupaj z razredniki zapisali misli v »Tomov zvezek« in zapisali vprašanja, ki jih mučijo Tomu, katera šola pošilja naprej.
Zadnjo, peto uro pa smo se vsi zbrali v telovadnici na predstavitveno delavnico joge in gong-terapije. To pa je bila prava poslastica za konec dneva dejavnosti in tedna otroka. Sproščeni smo se podali na vikend, novim podvigom naproti. Čim več takšnih dni!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost