Skoči na glavno vsebino

Naravoslovni dan v Ljubljani

V torek, 23. 4. 2019, smo se udeležili naravoslovnega dne v Ljubljani. Kljub slabemu vremenu smo se imeli lepo in uživali v izletu.

Najprej smo si ogledali Hišo eksperimentov. To je množica razstavljenih eksperimentov iz področij znanosti, tehnike in okolja, ki so narejeni tako, da smo jih lahko izvajali sami. Pri samostojnem raziskovanju in opravljanju poskusov smo se učili resnic na ”lastni koži”. Najbolj smo uživali pri preizkušanju postelje iz žebljev. Ležali smo na žebljih, a nas presenetljivo ni nič bolelo.

Nato smo si ogledali staro mestno jedro, znamenitosti, kot so Tromostovje in Plečnikova tržnica. Sprehajali smo se z dežniki, se slikali ob Prešernovem spomeniku in občudovali lepote Ljubljane. Ko sem zrla v zeleno vodo Ljubljanice, sem se spomnila na Urško, ki je tragično končala v tej reki, in na peke, ki so jih zaradi goljufije v košari potapljali v vodo.

Nazadnje pa smo obiskali parlament. To je mogočna štirinadstropna stavba v središču Ljubljane. Pročelje največkrat vidimo v poročilih, ko poročajo o dogajanju v politiki. Vodič nas je popeljal po parlamentu in nas seznanil z zgodovino stavbe. V glavnem hodniku, kjer so tudi protokolarna srečanja z različnimi državniki, smo si lahko ogledali razstavljena prejeta darila ob obisku predsednikov iz različnih držav. Zanimiva je bila tudi prenovljena sejna dvorana. Tu se torej kroji naša prihodnost. Na koncu nas je sprejel  tudi poslanec  Jožef Horvat in nas povabil v eno izmed konferenčnih dvoran. Tu smo mu postavljali različna vprašanja. Na koncu nam je podaril mini izvedbo Ustave Republike Slovenije s svojim podpisom.

Najbolj vesela sem pa bila, ko je mimo mene odvihral Klemen Slakonja. Žal mi je le, da nisem uspela narediti selfija z njim.

                                                                                                                                         Nika Vuk, 9. r  

DOŠ Dobrovnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost