Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan v 6. razredu – Technikai nap 6. osztályban

IMG_0031

Sreda, 10. 1. 2018, je bil dan, ki so ga nestrpno pričakovali učenci 6. razreda. Samostojno so se lotili osnovnih kuharskih postopkov in toplotne obdelave živil. Že dan prej so prejeli recepte, ki so jih doma lahko natančno pogledali in se tako pripravili na kuharski izziv. Ker je v razredu osem učencev, so delali v parih. Vsak par je dobil svoj recept in na podlagi le-tega so pripravili slavnostno kosilo za posamezno priložnost. Vsak par je  moral pripraviti tudi svoj pogrinjek. Nato je vsak par začel s pripravami za delo.

 Melisa in Nika sta pripravljali kaneleone s šunko in sirom ter zeljno solato. Ema in Pia sta pripravljali predjed s filejem pečene ribe in jabolčno pito, Andrej in Zsombor sta kuhala zelenjavno juho, Simon in Aljoša pa sta pripravila puranji file v gobovi omaki. Ostala dela je opravljal vsak, ki je imel kaj časa (lupljenje krompirja, kuhanje testenin, pomivanje posode in drugo). Ko so vse jedi bile pripravljene, so sedli za mizo in vsak par je postregel s svojo jedjo. Začeli so s predjedjo, končali pa s sladico. Po bogatem kosilu so vsi skupaj pomagali pospraviti gospodinjsko učilnico in s polnimi trebuščki ter zadovoljni zapustili šolo.

Minden gyermek szeret segíteni a konyhában. Ezt tapasztaltam a 6. osztályos tanulókkal is. Már alig várták ezt a napot, amikor egyedül készíthetnek ételeket. Mert az, amit egyedül készítünk, legjobban ízlik. Ezért nagy volt a sürgés-forgás a konyhában, és senki sem tiltakozott a munkától, hanem ügyesen csinálták a kitűzött feladatokat. Büszkék voltak az elkészített étel ízére, kinézésére és illatárra. Ezért jó étvággyal el is fogyasztották.

 

Agata Horvat in Julija Hočevar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost