Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE

DSC_8973

V torek, 18.4.2017, smo imeli zaključno prireditev bralne značke. Uvodoma so učenci 3. razreda zaplesali dvorni ples grajske gospode. Ob tem smo se spomnili tudi 100. obletnice prve slovenske slikanice Frana Levstika Martin Krpan.

Svečan dogodek je obogatila avtorica in ilustratorka slikanice Čudežna stopala Ivana Pajenk. Prebrala je svojo pravljico in tako popeljala učence v nenavaden svet stopal, kjer so se srečali z refleksnimi točkami na stopalih, spoznavali osnovno anatomijo človeka oz. določene organe in žleze, kaj nam dotikanje na te točke prinaša in kako vpliva na naše telo, počutje in zdravje. Še posebej pa so učence pritegnile njene ilustracije, ki zajemajo več tehnik. Po srečanju so učenci 1., 2. in 3. razreda še sami ustvarjali z izbrano tehniko.

Sledila je podelitev priznanj in mapic za bralce in bralke, ki so brali za bralno značko. Letos so se nam prvič pridružili tudi otroci iz vrtca pod mentorstvom Marjane Gjergjek in Jasne Milanivić. Od 1. do 5. razreda je bralno značko osvojilo 41 učencev pod mentorstvom Agate Horvat. Od 6. do 9. razreda je bralno značko osvojilo 20 učencev pod mentorstvom Ane Matjašec. V 9. razredu je 7 učencev osvojilo tudi spominsko priznanje za devet let branja. O dogodku pričajo tudi fotografije.

 

Zapisala Agata Horvat

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost