Skoči na glavno vsebino

14. Pomurski otroški parlament

 

19.3.2018 so se učenci Erik Sekereš, Karmen Neubauer in Aleks Šticl udeležili zasedanja 14. Pomurskega otroškega parlamenta (POP). Razpravljali so o šoli in šolskem sistemu. Zbrane mlade parlamentarce je nagovoril podžupan občine Murska Sobota. Učenci so najprej predstavili, kako so o dani temi razmišljali v njihovih šolah. Ugotovili so, da si učenci želijo podobnih stvari: več praktičnega pouka, učenja za življenja, več pouka v naravi, šol v naravi. Pozivajo pristojne, naj se pregledajo učni načrti, iz katerih bi se naj črtale nepotrebne vsebine. Moti jih, da se morajo veliko učiti na pamet, navkljub temu, da so vse informacije na voljo na spletu. Ukinili bi ocenjevanje učnih predmetov, kjer ima veliko vlogo nadarjenost: glasba, likovna umetnost, šport.

Na koncu je zbranim namenila nekaj misli tudi Mateja Leskovar Polanič, regijska koordinatorica za otroški parlament. Mladim je zagotovila, da je njihov glas slišan in da se je na predlog otroškega parlamenta uvedla marsikatera sprememba.

Na koncu zasedanja so potrdili delegate za Nacionalni otroški parlament, ki bo 9. 4. 2018 v Ljubljani. Udeležila se ga bosta Erik Sekereš in Aleks Šticl. 

Zapisala: Lidija Lajter Bürmen

Dostopnost