Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko

Na DOŠ Dobrovnik se učenci in učitelji zavedamo, da je pisanje z roko zelo pomembno, zato smo se zopet z veseljem odzvali projektu »Teden pisanja z roko 2023«. Vanj so bili vključeni vsi učenci od 1. do 9. razreda. Letošna nosilna tema je bila Mislim tiho, pišem počasi, ki v ospredje postavlja počasnost in umirjenost, ki je za pisanje z roko potrebna, predvsem v času, ko si ne znamo zamišljati dneva brez telefonov, računalnikov in drugih digitalnih naprav.           

Letos je bila prvič izpostavljena regija, in sicer Prekmurje. Tako so učenci spoznali še več zanimivosti o naših krajih, o kulturnih in naravnih znamenitostih, o zavarovanih živalskih in rastlinskih vrstah Krajinskega parka Goričko, pobrskali so po podatkih o znanih Prekmurcih, spoznavali prekmurske jedi, zanimivi so jim bili zapisi pesmi, pripovedi v prekmurščini.   

Dejavnosti, ki smo jih izvedli v okviru projekta, so popestrile naš šolski vsakdan. Ugotavljamo, da je pisanje z roko še vedno prisotno tako v vsakdanjem življenju kot pri šolskem delu, ne samo ta teden, ampak skozi celo šolsko leto. Ker se zavedamo pomena pisanja z roko, se bomo trudili, da tako ostane tudi naprej, saj je zapisana beseda veliko bolj osebna, pristna in veliko več vredna.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost