Skoči na glavno vsebino

BILI SMO V MUZEJU- MÚZEUMBAN VOLTUNK

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V petek, 27. 5. 2016, smo se učenci 4. in 5. razreda, seveda z razredničarkama, odpravili na raziskovanje preteklosti domačega kraja. Za to nismo potrebovali časovnega stroja, temveč avtobus. Najprej smo se morali naučiti pravilno prebrati vozni red avtobusov. Ob 8. 08 smo ga pričakali na avtobusnem postajališču. Bilo je zelo zanimivo že to, da smo morali sami plačati vozovnico. Izstopili smo v Murski Soboti na avtobusni postaji, od koder smo jo mahnili peš do Pokrajinskega muzeja Murska Sobota. Pričakala nas je kustosinja Petra, ki nas je vodila od sobe do sobe in nas tako popeljala v različna obdobja zgodovine.

Nagyon érdekesek voltak a vidékünkön talált tárgyak. Megtudtuk, hogy a  Bukavnica falu  környékén már az őskorban létezett egy település.  Hosszúfaluban talált kút a rómaiak idejéből származik. A fiúkat a fegyver és a katonafelszerelés érdekelte, a lányokat inkább az ékszer.

V cimprači smo se udobno namestili in poslušali pogovor dedka in vnučka . Izvedeli smo, kaj je ritonja in lapec. Simon nam je zaigral na klavir v sprejemni dvorani, ki je bila lepo okrašena.  V zadnji sobi je predstavljena najmlajša zgodovina,kjer smo prisluhnili gramofonski plošči, preizkusili romsko kolo, s katerim so brusili nože in videli, kakšen je bil prednik termoforja.

Po obisku muzeja smo se sprehodili po parku, se posladkali s sladoledom, nato pa se odpravili domov- z avtobusom, seveda!

 

 

Zapisali: Lidija Lajter Bürmen in Jožica Vuk

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost