Skoči na glavno vsebino

Od vlakna do oblačila – A szálaktól ruhaneműig

Naravoslovni dan – Természetismereti nap

Od vlakna do oblačila – A szálaktól ruhaneműig

 

Učenci 5. razreda so prvič imeli naravoslovni dan na daljavo. Preko PPT predstavitve so spoznali tekstilna vlakna ─ njihov izvor. Na podlagi tega so naredili miselni vzorec. Nato so podrobneje izvedeli, da so vlakna osnovni del, iz katerega so narejene niti in blago. Spoznali so tudi, da se vlakna med seboj razlikujejo po dolžini in debelini. Prav zaradi različnih lastnosti vlaken je pomembno, da si vedno ogledamo etiketo na svojih oblačilih. Iz etiket so učenci prebrali, iz katerih vlaken je narejeno blago in kako ga moramo vzdrževati.

Na koncu so si na You Tubu ogledali filmček Kako prišiti gumb. In so šivali. Rezultati njihovega dela so vidni v fotogaleriji. Učenci so bili izredno motivirani in pridni.

Az 5. osztály tanulói textil szálakkal ismerkedtek a természetismereti napon távoktatáson keresztül. Ezután ágrajzot készítettek a texsztil szálak származásáról. Utána részletesebben ismerkedtek a szálakról. Megismerték, hogy a szálak hosszúságuk és vastagságuk szerint is különböznek. Utána a ruha cimkéjét nézték meg és leolvasták róla, hogy milyen szálakból készült a rukájuk és hogyan kel fentartani ezeket. A végén megnézték a You Tubon, hogyan kel gombot varni. Vartak is. A munkájukat a fotó galériában lehet megtekinteni. Nagyon motiváltak és ügyesek voltak.

 

Agata Horvat

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost