Skoči na glavno vsebino

Moja poklicna prihodnost

Izbrani predstavniki razrednih skupnosti od 4. do 9. razreda so se 17. 1. 2020  udeležili zasedanja šolskega otroškega parlamenta. Osrednja tema letošnjega otroškega parlamenta je Moja poklicna prihodnost.

 

Dnevni red je bil naslednji:

  1. Seznanitev s potekom šolskega otroškega parlamenta
  2. Predstavitev dela razrednih skupnosti
  3. Okrogla miza: obravnava teme „Moja poklicna prihodnost“.
  4. Izbor predstavnikov za medobčinski otroški parlament
  5. Razno

 

A napirend a következő volt:

  1. Az iskolai gyermekparlament folyamatának ismertetése.
  2. Az osztályközösségek munkájának bemutatása.
  3. A kerekasztal beszélgetés témája : »Szakmai jövőm«.
  4. A községek közötti gyermekparlament képviselőinek kiválasztása.

 

Na zasedanje otroškega parlamenta so se učenci pripravljali pri razrednih urah. Pri teh urah so tudi pripravili predstavitve obravnavane tematike. Delo je bilo razdeljeno sledeče:

  • četrtošolci in petošolci so opisali poklice,
  • in 7. razred so predstavili poklice prihodnosti,
  • učenci 8. in 9. razreda pa so izdelali svoje osebne vizitke.

 

Učenci so se predstavili s plakati, Power Pointi, z osebnimi vizitkami in poročili, ki so jih pripravili. Po razredih so predstavili svoja razmišljanja, delo in izdelke.

Na tematiko Poklicna prihodnost se je po predstavitvi ugotovitev razredov razvila zanimiva debata. Menijo, da je tematika zelo dobra in uporabna, saj bodo morali slej ko prej izbrati poklic, kar pa niti ni lahka naloga. Kateri poklic naj izberem? Kaj me veseli? Katera so moja močna področja? Ali bom uspešen?…

Ugotovili smo, da je potrebno širše gledati na tole tematiko, saj se bodo v prihodnosti verjetno pojavili taki poklici, ki jih sedaj še sploh ni! Valójában az állandó változásra való felkészülés készségét kell elsajátítani mindenkinek, aki érvényesülni szeretne a jövő munkaerőpiacán. Egyelőre rejtély, hogy pontosan milyenek lesznek a jövő munkahelyei és szakmái, de egy biztos: minél jobban fejlesztjük a képességeinket, annál nagyobb sikerrel dolgozhatunk az izgalmas és most még sci-fibe illő állásokban.

Sklepna misel je bila, da je izbiro poklica potrebno dobro premisliti, saj je od tega odvisna kvaliteta življenja, osebna rast in zadovoljstvo.

Zapisali: Olga Tot in Beatrix Fekonja

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost